Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Johanna Stoffelina Regeling
database-id
8727


Burger

Categorie :(Artillerie)beschieting
Naam :Johanna Stoffelina Regeling     (Vrouw)
Leeftijd :52
Burgerlijke Status: Gehuwd met Jan Jacob Toussaint
Beroep :zonder
Adres :Vlissingen
Geboortedatum : 31-10-1891Plaats:Dieren
Overlijdensdatum :08-10-1944    Plaats:Cadzand
Gedood door artillerievuur in de duinen.
Begraven:Geen graflocatie bekend
Monument:

Plaquette Burgerslachtoffers Cadzand, Alg begraafplaats, Erasmusweg, Cadzand, op de plaquette wordt de naam vermeld.

Persoonlijk verhaal : Johanna Stoffelina Regeling


Zondag 8 oktober. ’s Morgens mistig, later mooi weer. Geallieerde vliegtuigen bombarderen een lege stelling. Sinds 31 augustus is alles weg!
’s Avonds zeer druk geschut in de duinen. Veel bommenwerpers overgekomen. Brand in de richting Breskens. Van 21.00 – 23.00 uur en van 00.00 – 06.00 uur artillerieduel. De eerste aanval in de schuilkelder van Putter geschuild, later in de kelder bij Rosendaal met 14 man.
Bij de laatste aanval geen granaten naar de duinen. Vrouw van J. Toussaint gedood, dochter gewond, Marie Rietema gewond. Een onderduiker, Jaap Verburg, gefusilleerd. Familie van Acker gewond.
Veel verwoesting in het dorp: woningen van Plog, Rietema, Ch. van Houte, Cappon de Bruyne, Kools-Erasmus, van Akker, de oude Faas, de school, Masclee. De molen kreeg een granaat in de kap. Onder in de molen schuilden dorpelingen. Gelukkig niemand gewond.

Bron: Operatie Switchback.

Onderscheidingen
.
Bronnen
plaquette burgerslachtoffers Cadzand;
Bron geboorte: geboorteakte 408
Overige bronnen: woonplaats: overlijdensakte 17

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij svp het database-id