Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Militairen details
Dirk van den Berg
database-id
8560


Militair

Categorie :Onbekend
Naam :Dirk van den Berg     (Man)
Leeftijd :23
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Ouders :Arie Marinus van den Berg en Emma Hamelinck
Diende in Geallieerd leger
Strijdkracht :Koninklijke Landmacht
Eenheid :Koninklijke Nederlandse Brigade "Prinses Irene"
Rang :Soldaat
Status :Onbekend
Geboortedatum : 05-05-1918Plaats:Schoondijke
Overlijdensdatum :11-01-1942    Plaats:Wolverhampton
Begraven:Borough Cemetery, Jeffcock Road, Wolverhampton,
Grafnummer:WP--3
Monument:
  • Nederlands Ereveld Mill Hill, Milespit Hill, Londen, op gedenksteen 1 op het "Herdenkingsmonument voor hen die buiten dit ereveld rusten", wordt zijn naam vermeld.   
Persoonlijk verhaal : Dirk van den Berg

Op welke wijze hij bij de Prinses Irene Brigade is gekomen wordt nog onderzocht. Dirk kreeg begin januari 1941 nabij Birches Bridge, Codsall, noordwestelijk van Wolverhampton een ongeluk met zijn legermotor, doordat hij een bocht in de weg miste tijdens een verduisteringsperiode. Enkele dagen later, op 11 januari 1942, overleed Dirk in het ziekenhuis in Wolverhampton aan de gevolgen van hersenletsel en een longontsteking. Deze laatste ontstond door infecties die werden verspreid door verwondingen in zijn mond.

Bron: Koninklijke Nederlandse Brigade "Prinses Irene", 1940-1945. 

Bronnen
O.G.S.;
Bron geboorte: geboorteakte 27

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id