Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Adrianus Pieter van Driel
database-id
8017


Burger

Categorie :Onbekend
Naam :Adrianus Pieter van Driel     (Man)
Leeftijd :35
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Ouders :Adrianus Pieter van Driel en Johanna Elizabeth Berwald
Beroep :Matroos KV
Adres :Vlissingen
Geboortedatum : 11-04-1909Plaats:Vlissingen
Overlijdensdatum :26-03-1945    Plaats:Baai van Falmouth a/b ms Pacific
Datum overlijdensakte is 10-02-1951, nummer 51, Vlissingen.
Getorpedeerd door de U-399.
Begraven:Zeemansgraf
Grafnummer:Koopvaardij--0
Monument:

"Monument voor Burgerslachtoffers", Noorder begraafplaats, Pres Rooseveltlaan, Vlissingen.                                                                                                                Nationaal Koopvaardijmonument "De Boeg", Boompjeskade, Rotterdam. Koopvaardijmonument, Boulevard Evertsen, Vlissingen.                                    Gedenkboek 38.                                                       

Persoonlijk verhaal : Adrianus Pieter van Driel

Tijdens een reis van St. Maryport naar Penryn met een lading kolen varende in konvooi BTC 108 in de baai van Falmouth in pos 49.56. N - 6.16. W getorpedeerd door de Duitse onderzeeboot 'U 399'. De bemanning en twee Britse kanonniers kwamen hierbij om het leven. De 'U 399' werd na die aanval met dieptebommen van het Britse schip HMS DUCKWORTH tot zinken gebracht. Hierbij kwamen 46 opvarenden om het leven, 1 overlevende. Aan boord van de PACIFIC bevinden zich 10 personen in de leeftijd variërend van 18 tot 40 jaar. Binnen twee minuten is het schip onder water verdwenen, er liggen 6 schepelingen en 1 kanonnier in het water. De 6 schepelingen worden door een Engelse bergingsvaartuig en een Amerikaanse sleepboot aan wal gebracht, de kanonnier is waarschijnlijk verdronken. Een Engelse matroos (J. Culshaw) is tijdens overbrenging naar Falmouth overleden. Tijdens de explosie zaten kanonnier Hudson en matrozen Van Oosten en Van Driel in het vooronder, deze zijn niet meer gezien en waarschijnlijk om het leven gekomen. Ongeveer 8 weken later was de Tweede Wereldoorlog in Europa ten einde. In 1968 zijn duikers bij het schip geweest, het bleek totaal uitelkaar geslagen te zijn en het ligt op een diepte van 67 meter.

Bron: Stichting Maritiem-Historische Databank.

Bronnen
Gem Vlissingen; O.G.S.;
Bron geboorte: geboorteakte 150
Overige bronnen: woonplaats: overlijdensakte 51

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id