Slachtoffers Vliegtuigcrashes
Burgerslachtoffer details
Janna Marina Vermeij
database-id
1068


Burger

Categorie :Mijn/Munitie ontploffing
Naam :Janna Marina Vermeij     (Vrouw)
Leeftijd :12
Burgerlijke Status: Burgerlijke stand status onbekend
Ouders :Jacob Vermeij en Elisabeth Maria Breure
Beroep :zonder
Adres :Sint Philipsland
Geboortedatum : 19-10-1927Plaats:Zuid Beijerland
Betrokken bij actie :01-08-1940    PlaatsNumansdorp
Overlijdensdatum :01-08-1940    Plaats:Middelharnis
Met het schip "Janna "Marina" op mijn gevaren.
Begraven:Geen graflocatie bekend
Persoonlijk verhaal : Janna Marina Vermeij
Binnenvaartschip vaart op magnetische mijn ter hoogte van Willemstad

Jacob Vermeij, geb. te Sint Philipsland op 21 jan. 1895 trouwde te Goudswaard op 9 december 1920 met Elisabeth Maria Breure, geboren te Hoogvliet op 24 april 1899. Jacob voer met zijn hele gezin op het binnenvaartschip 'Janna Marina'. In de buurt van Willemstad raakte het schip een magnetische zeemijn die tot ontploffing kwam.

Hierbij kwam het hele gezin Vermeij om het leven. Het gezin telde naast Jacob en Elisabeth drie kinderen: Janna Marina, geboren te Zuid-Beijerland op 19 oktober 1927, Bastiaan, geboren te Zwijndrecht op 4 september 1932 en Dirk geboren te Oud- en Nieuw Gastel op 11 september 1939. Ze werden in een tijdsbestek van zes dagen geborgen. De ouders te Willemstad, Janna op 6 augustus te Middelharnis, Basje 1 augustus te Zuid Beijerland, en Dikkie op 3 augustus te Goudswaard. Jacob Vermeij was een zoon van winkelier-timmerman Dirk Vermeij en Janna Marina van den Bos. Elisabeth Breure was een dochter van Bastiaan Breure en Geertrui Bos. De advertentie werd destijds geplaatst door hoofdonderwijzer Alexander.Frederik Karel Brandes, die met Jacob’s zuster Jobje Vermeij was getrouwd. Tevens ook door zus Cornelia van Oeveren-Vermeij en de broers van Jacob die te Sint Philipsland woonden. Vader Dirk Vermeij had sinds begin vorige eeuw een kruidenierswinkel en timmerwerkplaats aan de Zuiddijk. De winkel werd door zijn schoonzoon Johannes van Oeveren voortgezet.

Bronnen
Overzicht slachtoffers Tholen door dhr. Zuurdeeg
Overige bronnen: woonplaats: overlijdensakte 41

Hoewel we de uiterste zorg besteden aan de vulling van de database kunnen we niet de garantie geven dat de gegevens volledig zijn. De onderliggende bestanden waren niet altijd even volledig. We zijn bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de database. De foto's komen uit eigen archief, public domain of zijn ons door familieleden of museumbezoekers aangeleverd. Indien u aanvullingen heeft of opmerkingen dan zouden we dat graag vernemen. Mail het ons via databasebeheerders vermeld hierbij s.v.p. het database-id