Slachtoffers Aircraft crashes
Military details
Clifford Sheldon Flint
database-id
5454


Military

Category:Aircraft crash/incident
Name:Clifford Sheldon Flint     (Man)
Age:Unknown
Marital statusMarriage status unknown
Address:Orpington, Bromley
Served in Allied army
Army: Royal Air Force Volunteer Reserve
Unit:635 Squadron
Rank: Flying Officer
Role: Navigator
Operation: Missie spoorwegemplacement Hasselt
StatusKilled in Action
Birth-dateUnknownPlace:
Died13-05-1944    Place:Oosterschelde thv Stavenisse
Neergeschoten door een Duitse nachtjager.
Buried:Bergen-op-Zoom War Cemetery, Ruytershoveweg, Bergen op Zoom,
Gravenumber:18-B-11
First burial Place:Alg begr, Wemeldingse Zandweg, Wemeldinge.
Monument:
  • Orpington War Memorial, Sevenoaks Road, Orpington, Bromley, England, op plaquette 8 wordt de naam vermeld.
  • "Cross of Sacrifice", Bergen-op-Zoom War Cemetery, Ruytershoveweg, Bergen op Zoom.
Persoonlijk verhaal : Clifford Sheldon Flint

Om 22:45 uur opgestegen van Downham Market Norfolk en behorend tot de aanvalsmacht naar Hasselt – werd naar alle waarschijnlijkheid door Hptm. Ernst-Wilhelm Modrow (I./NJG 1) neergeschoten (alhoewel de Bomber Command losses spreken van Flak als oorzaak). De machine stortte om 00:15 uur ter hoogte van de Wittetonnenvlije nabij Stavenisse in de Oosterschelde. Reeds in de namiddag werd zijn stoffelijk overschot door een vissersvaartuig bij Wemeldinge aan land gebracht waarna hij door de zorg van de gemeentelijke autoriteiten op de algemene begraafplaats van Wemeldinge ter aarde werd besteld. Na de oorlog werden zijn stoffelijke resten overgebracht naar de geallieerde militaire begraafplaats te Bergen op Zoom. 

 
Oosterschelde Avro-Lancaster ND924:F2-B
Het toestel nam deel aan een missie op de spoorwegknooppunten bij Hasselt. Het vertrok omstreeks 22.45 van de basis Downham Market en werd aangeschoten boven de Oosterschelde. De rapportages gaan uit van Flak treffers maar het is waarschijnlijker dat het toestel is neergehaald door Hauptman Ernst-Wilhelm Modrow (I./NJG 1). Het toestel stortte Oostelijk van Stavenisse neer bij de Witte Tonnen Vlije. De Duitse Kriegsmarine die uitvoer kon geen slachtoffers vinden. Een visser haalde de volgende dag een man uit het water. A.I. Johnstone hing aan een reddingsboei. Nadat hij aan land was gebracht werd hij door de Duitsers gevangen genomen. De volgende dag werd ook het lichaam van Flint gevonden in de buurt van Wemeldinge. Nadat hij aan land was gebracht werd hij daar begraven. Het lichaam van piloot Steward werd maanden later gevonden in de buurt van Goes. Hij spoelde op 4 augustus 1944 aan en werd in Wilhelminadorp begraven.
approximately location of death or action
Sources
wingstovictory.nl; cwgc.org.; findagrave.com;

Although we do our utmost best to check the information before placing it on our site, the information on the site could contain errors We use only pictures and information that we collected from within our own archives or that was handed to us by family or through the public domain. If you think the displayed info isn't accurate or if you have other comments please let us know. Mail Databasebeheerder please state the database-id