Slachtoffers Aircraft crashes
Military details
William Bronwhill May
database-id
5453


Military

Category:Aircraft crash/incident
Name:William Bronwhill May     (Man)
Age:24
Marital statusMarriage status unknown
Parents:William and Ada Jane May
Address:Bermondsey, London
Served in Allied army
Army: Royal Air Force Volunteer Reserve
Unit:635 Squadron
Rank: Sergeant
Operation: Missie spoorwegemplacement Hasselt
StatusMissing in Action
Birth-date1920Place:
Died13-05-1944    Place:Oosterschelde thv Stavenisse
Neergeschoten door een Duitse nachtjager.
Buried:Geen graflocatie bekend
Monument:
  • Runnymede Memorial, Englefield Green, Runnymede Borough, Surrey, England, op panel 234 wordt de naam vermeld.
Persoonlijk verhaal : William Bronwhill May

Om 22:45 uur opgestegen van Downham Market Norfolk en behorend tot de aanvalsmacht naar Hasselt – werd naar alle waarschijnlijkheid door Hptm. Ernst-Wilhelm Modrow (I./NJG 1) neergeschoten (alhoewel de Bomber Command losses spreken van Flak als oorzaak). De machine stortte om 00:15 uur ter hoogte van de Witte Tonnen Vlije nabij Stavenisse in de Oosterschelde. Een direct daarop uitgevaren boot van de Kriegsmarine rapporteerde later geen overlevenden te hebben oppgemerkt.

Oosterschelde Avro-Lancaster ND924:F2-B
Het toestel nam deel aan een missie op de spoorwegknooppunten bij Hasselt. Het vertrok omstreeks 22.45 van de basis Downham Market en werd aangeschoten boven de Oosterschelde. De rapportages gaan uit van Flak treffers maar het is waarschijnlijker dat het toestel is neergehaald door Hauptman Ernst-Wilhelm Modrow (I./NJG 1). Het toestel stortte Oostelijk van Stavenisse neer bij de Witte Tonnen Vlije. De Duitse Kriegsmarine die uitvoer kon geen slachtoffers vinden. Een visser haalde de volgende dag een man uit het water. A.I. Johnstone hing aan een reddingsboei. Nadat hij aan land was gebracht werd hij door de Duitsers gevangen genomen. De volgende dag werd ook het lichaam van Flint gevonden in de buurt van Wemeldinge. Nadat hij aan land was gebracht werd hij daar begraven. Het lichaam van piloot Steward werd maanden later gevonden in de buurt van Goes. Hij spoelde op 4 augustus 1944 aan en werd in Wilhelminadorp begraven.
approximately location of death or action
Sources
Archives Liberationmuseum Zeeland

Although we do our utmost best to check the information before placing it on our site, the information on the site could contain errors We use only pictures and information that we collected from within our own archives or that was handed to us by family or through the public domain. If you think the displayed info isn't accurate or if you have other comments please let us know. Mail Databasebeheerder please state the database-id