Slachtoffers Aircraft crashes
Military details
Percy Thomas Baugh
database-id
4440


Military

Category:During, or as as restult of combat
Name:Percy Thomas Baugh     (Man)
Age:36
Marital statusMarried Doris Mary Baugh
Parents:Elizabeth Baugh
Address:Markfield, Leicestershire, England
Served in Allied army
Army: Royal Artillery
Unit:245 Battery, 62 Anti-Tank Regiment
Rank: Gunner
StatusDied of Wounds
Birth-date1908Place:Markfield, Leicestershire, England
Mission:22-01-1945    PlaceSint Philipsland
Died22-01-1945    Place:Roosendaal
Gesneuveld na Duitse commandoraid op Sint Philipsland.
Buried:R.K. begraafplaats, Bredaseweg, Roosendaal,
Gravenumber:-A-6
Monument:
  • Oorlogsmonument, Alg begraafplaats, Langeweg, Anna Jacobapolder, op de plaquette wordt de naam vermeld.
Grafnummer 2312, klasse 4.
Text on monument:

Only those who have lost can tell the pain of parting without farewell

Persoonlijk verhaal : Percy Thomas Baugh

 

Gunner Baugh van de 245e Batterij raakte dodelijk gewond tijdens een Duitse commandoraid. Hij overleed in een hospitaal te Roosendaal en werd daarna begraven op het R.K. Kerkhof te Roosendaal in Rij A, graf 6 op 22-01-1945.

Vernielen Watertoren (Anna Jacobapolder)

 

In de nacht van 22 op 23 januari 1945 landde een groep van ongeveer 50 Duitse Commando's in de buurt van het veer in de Anna Jacoba polder (Sint-Philipsland). Ze waren die nacht vanaf Schouwen het water overgestoken om de watertoren, die als uitkijkpost werd gebruikt, te vernielen. De Duitsers hadden zich goed voorbereid en waren opgedeeld in 3 groepen. Een ervan richtte zich op de wachtpost aan het Zijpe. Een andere groep plaatste de explosieven bij de watertoren en een derde groep moest de tankdivisie die zich ter hoogte van de hoeve „Zeldenrust" ophield uit de strijd houden. De wachtposten, bemand door de Binnenlandse Strijdkrachten en geallieerde militairen, hadden in eerste instantie niets door maar toen ze de indringers ontdekten werd direct groot alarm geslagen. Nog voordat de tanks konden worden ingezet werd de Poolse tankcommandant staande in zijn koepel in het hoofd geraakt door een kogel. Op vrijwel hetzelfde moment bliezen de Duitsers de watertoren op. Hierna trokken ze zich weer terug over het Zijpe. Tijdens de actie werden 2 Britse militairen gedood, raakten er 6 gewond en werden twee militairen als vermist (mogelijk POW) genoteerd. Ook een drietal Polen sneuvelde. Een Nederlandse burger verloor het leven en er werden diverse gesneuvelde Duitsers gevonden. De Poolse tankcommandant overleed in een ziekenhuis in Bergen op Zoom aan zijn verwondingen en kreeg postuum het VM toegekend.

Sources
Winter aan het Zijpe; Heemkundekring Philippuslandt; westbrabantsarchief.nl;

Although we do our utmost best to check the information before placing it on our site, the information on the site could contain errors We use only pictures and information that we collected from within our own archives or that was handed to us by family or through the public domain. If you think the displayed info isn't accurate or if you have other comments please let us know. Mail Databasebeheerder please state the database-id