Slachtoffers Aircraft crashes
Civilian casualties details
Johannes Cornelis Lenaerts
database-id
1994


Civilian

Category:During, or as as restult of combat
Name:Johannes Cornelis Lenaerts     (Man)
Alias/Known as:Mickey
Age:25
Marital statusMarriage status unknown
Parents:Petrus Paulus Lenaerts en Cornelia Jacoba Schot
Job:Bakker
Address:Vlissingen
Birth-date18-07-1919Place:Vlissingen
Died22-11-1944    Place:Gent
Buried:Geen graflocatie bekend
Persoonlijk verhaal : Johannes Cornelis Lenaerts

"Mickey" kreeg tijdens de landing in de bakkerij van Speckens waar hij aan het werk was een granaatscherf in zijn dijbeen. Hoewel hij zwaargewond raakte en dringend behandeling nodig had kon hij pas de volgende dag naar naar Gent worden vervoerd om behandeld te worden. Mickey werd daar geopereerd. Men had niet veel vertrouwen in zijn toestand maar toen hij na een week nog leefde begon alles weer wat positiever te worden. Op 19 november stuurde hij nog een brief aan de familie Speckens in Vlissingen waaruit bleek dat zijn conditie aan het verbeteren was. Hij stierf 3 dagen later alsnog aan zijn verwondingen. In het dagboek staat vermeld dat er bij de wond aan zijn dijbeen beginnend gangreen was geconstateerd.

Overleden aan de gevolgen van verwondingen opgelopen op 01-11-1944 in de bakkerij van Speckens aan het Bettje Wolffplein. In ziekenhuis "De Bijloke"overleden.

Sources
Dagboek P.Klijberg | Documentatiecentrum BMZ
Source Deathoverlijdensdatum: overlijdensadvertentie

Although we do our utmost best to check the information before placing it on our site, the information on the site could contain errors We use only pictures and information that we collected from within our own archives or that was handed to us by family or through the public domain. If you think the displayed info isn't accurate or if you have other comments please let us know. Mail Databasebeheerder please state the database-id